Jeg kunne have sparet mig selv for mange timers arbejde og hovedbrud, da jeg havde min første WordPress hjemmeside for 10 år siden – derfor vil jeg gerne hjælpe dig godt på vej med disse gode tips.

Sikkerhed
Sikkerheden på dit website skal prioriteres højt, og her kan iThemes Security anbefales.
Du kommer ret langt med den gratis basis-version. Med dette plug-in er der en række muligheder, hvormed du kan sikre dit website så som at skjule login URL’en ved at oprette en unik login URL. Som standard er login URL’en /wp-admin og det ved alle hacker-robotter, der crawler nettet for wordpress sites. Ifølge iThemes er der i gennemsnit 30.000 websites, som hackes hver dag, så hvorfor ikke mindske risikoen allerede nu.
Du kan finde linket til iTheme Security her …
Opdatering
Det er altid vigtigt at holde sit website opdateret også af sikkerhedsmæssige årsager. Jeg kan dog ikke anbefale automatisk opdatering af WordPress, da langt de fleste plug-ins er lidt længere tid om at få udgivet en plug-in-opdatering, der er kompatibel med den nyeste WordPress. Du risikerer, at dit website ikke fungerer, hvis de forskellige plug-ins og WordPress ikke spiller sammen, og du bliver måske nødt til at down-grade WordPress indtil de plug-ins, som du anvender er blevet opdateret. Derfor er det også altid en god idé at tjekke hvor ofte et plug-in opdateres, inden du installerer det.
BackUp
Inden du opdaterer, er det altid en god idé at lave backup af dit website. Der findes flere plug-in der kan håndtere dette, et af dem er BackUpWordPress, der sikkerhedskopierer hele dit websted – både din database og alle dine filer. Du kan selv bestemme, hvor ofte der skal tages backup, så bliver det udført automatisk og sendt til dig på mail. Du kan også få lavet backup direkte til dropbox med plug-in’et Dropbox BackUp. Du finder linket til Dropbox BackUp her …
Google Analytics
Selvom du måske er i gang med et helt nyt website og ikke har noget trafik endnu, skal du allerede fra start installere Google Analytics. Så kan du altid, når det bliver relevant gå tilbage i tid og se brugbar besøgsstatistik. Læs om Google Analytics her …
SEO
Yoast SEO er det ultimative plug-in hvis du vil rangere godt i Googles søgeresultater.
Du kan finde linket her …
Caching Plug-in
Hvis du gerne vil have dit website til at loade hurtigere, er den nemmeste måde
at installere et Cache Plugin.
W3 Total Cache – Er et af de hurtigste og mest komplette WordPress cache plug-ins.
WP Super Cache fungerer også godt og er noget nemmere at sætte op.
Håndtering af mediebibliotek
Hvis du har mange billeder i dit mediebibliotek kan det være svært at finde rundt i, da billederne blot sorteres i måneder og filtyper. WP Real Media Library er et plug-in, hvor du kan tilføje mappestruktur. Du kan nemt flytte billeder rundt via drag & drop, også selvom du først installerer plug-in’et, når du har mistet overblikket i mediebiblioteket eller simpelthen bruger for lang tid på at navigere i det.
Jeg tror, at det er det eneste plug-in på denne liste, der ikke er gratis. Det koster $12 og kan erhverves hos Code Canyon her: Læs om WP Real Media Library plug-in’et her …
Komprimering af billeder er også en vigtig detalje i forhold til hastigheden på dit website. Her kan du glæde dig til et blogindlæg, omhandlende komprimering af billeder, som vi sender i æteren inden længe.
Rigtig god fornøjelse!
De bedste hilsener
Rune Flensted – Meander Media